Zwemvest voor je hond

n deze koude wintermaanden zal je hond nog niet zomaar het frisse water inspringen, maar wanneer het straks lente wordt zal jouw hond de sprong in het diepe waarschijnlijk wel weer wagen. Voor de veiligheid is het aan te raden de hond een zwemvest te laten dragen, ook al denk je dat jouw hond een uitstekende zwemmer is. Lees in dit blog meer over zwemvesten voor honden.

Waarom heeft jouw hond een zwemvest nodig?

Vergelijkbaar met mensen, een zwemvest is er allereerst voor de veiligheid van jouw hond. We nemen altijd vanzelf aan dat honden goede zwemmers zijn, omdat ze vanuit een bepaald instinct vanzelf gaan zwemmen als ze in het water zijn. En ook al ziet dat er meestal heel natuurlijk uit, het is niet voor elke hond even gemakkelijk om zich soepel door het water heen te bewegen. Om de veiligheid van jouw hond te beschermen is het belangrijk voor de hond om een zwemvest te dragen, elke keer dat deze het water ingaat.

Het gevoel van veiligheid door het zwemvest geeft jou als baasje ook meer gemoedsrust, waardoor je ook meer geniet van de momenten dat je er samen met je hond lekker op uit bent.  

Zwemvest als comfort voor je hond

Een zwemvest zorgt er niet alleen voor dat jouw hond veilig in het water speelt, het zorgt ook voor gemak. Zeker als honden moe worden kan het nogal eens gebeuren dat ze veel water binnenkrijgen doordat ze snel ademen, wat slecht is voor je hond, maar bovenal ook gevaarlijk. Het zwemvest houdt de kop van de hond makkelijker boven water, waardoor het ademen makkelijker gaat en je hond zich daardoor ook automatisch weer wat makkelijker door het water beweegt.

zwemvest voor de hond

Hondenzwemvesten van EzyDog

Voor jouw hond bestaan er geen betere zwemvesten dan die van EzyDog. Wat er écht uitspringt in vergelijking met andere zwemvesten is het gebruik van duurzame materialen die ervoor zorgen dat de veiligheid van jouw hond in elke situatie voorop staat. Naast de materialen die in het reddingsvest verwerkt zitten, zijn de functionele sterke grepen en riemen ook kenmerkend voor de kwaliteit van de EzyDog DFD Dog Flotation Device zwemvesten. Als baasje hoef je je dan ook geen zorgen dat het zwemvest tijdens het zwemmen van de hond losraakt of afglijdt.

Een zwemvest met plezier voor de hond

De zwemvesten van EzyDog zijn voorzien van het unieke Ultra Drijvend Schuim, waardoor jouw hond altijd in een natuurlijke zwempositie gebracht wordt en daarnaast ook gemakkelijk boven water blijft. De reddingsvesten van EzyDog bevatten gemiddeld 50% meer drijfvermogen, dan andere hondenzwemvesten. Zelfs de grootste honden hebben baat bij dit zwemvest doordat een stuk gemakkelijk blijven drijven, terwijl ze wel gewoon de vrijheid hebben om heerlijk te spelen en te zwemmen in het water!

Zwemvest voor elke maat hond

De hondenzwemvesten van EzyDog zijn verkrijgbaar in vijf verschillende maten. Ook voor de kleinste honden is er een EzyDog Micro reddingsvest, geschikt voor honden die minder dan zeven kilogram wegen. Voordat je een zwemvest voor je hond bestelt is het raadzaam eerst altijd je hond op te meten zodat je zeker weet dat je jouw hond het juiste reddingsvest omdoet. Je hebt daarnaast ook flink wat keus uit een mooie kleur zwemvest voor je hond. De basis is echter wel dat de kleur goed opvalt, de zichtbaarheid en daarmee de veiligheid van jouw hond staat ook binnen dit aspect van het zwemvest voorop.

De kenmerken van het EzyDog hondenzwemvest op een rij:

  • Duurzame materialen
  • Uniek drijvend schuim voor een hoog drijfgehalte
  • Ergonomisch handvat
  • Veilig en functioneel
Dit bericht is geschreven in News op .