Waarom een hondenriem een vereiste is

Een goede training met een hondenriem is een van de eerste stappen om een ​​gehoorzame gezelschapsdier te hebben. Zodra uw hond rustig aangelijnd naast je loopt, hebt je al veel gehoorzaamheidsproblemen opgelost. Aan de hondenriem leunen of andere honden of mensen achterna te rennen, zijn enkele problemen dat een training met goede hondenriem kan oplossen.

Nadat uw huisdier gehoorzaam aangelijnd loopt, wil je hem misschien af ​​en toe van de riem losmaken. Het kan soms verleidelijk zijn om zonder hondenriem op pad te gaan op plaatsen waar je dagelijks met je hond loopt. Dit is vaak een slecht idee. De voordelen van aangelijnd zijn, wegen ruimschoots op tegen het plezier van zonder hondenriem op pad gaan.

Gevaren om de hondenriem te verlaten

Als je hond gewend is om aangelijnd rustig te lopen, dan is hij gewend om ergens aan vast te zitten. Als je de riem af doet, dan is er een goede kans dat je hond in rustige omstandigheden bij jouw in je buurt blijft als hij voldoende getraind is. Maar in sommige gevallen, zodra een hond zich realiseert dat de riem hem niet kan stoppen, zal hij meer vrijheid nemen in de ruimte tussen jou en de hond.

Natuurlijke nieuwsgierigheid en de behoefte om objecten van dichtbij te ruiken, kan ertoe leiden dat uw hond verder van u wegloopt dan normaal. In andere gevallen zal een hond zelfs gaan rennen. De plotselinge vrijheid lijkt misschien toestemming om dit geoorloofd te doen.

Zelfs wanneer uw hond goed getraind is, kun je niet voorspellen hoe hij zal reageren als er een andere hond naar hem toe rent. Voor sommige honden is het zien van een kat het enige wat nodig is om ze dol te maken.

Vechten of vluchten

We hebben allemaal een "fight or flight" reactie die opspelen wanneer we schrikken. We hebben allemaal dat plotselinge zenuwachtig gevoel gehad dat leidde tot een uitbarsting van adrenaline nadat we bang of opgewonden werden door iets. Honden vertonen hetzelfde gedrag. Terwijl een mens misschien niet beweegt na een plotse gebeurtenis, is dat omdat we kunnen redeneren en relativeren. Honden gebruiken meer het natuurlijke instinct waardoor ze in beweging komen, ongeacht hoeveel training er is geweest.

Dit is een enorm risico, omdat het ertoe leiden dat een hond zo ver rent dat hij verdwaalt. Of een hond kan op straat lopen en zich in het verkeer plaatsen. Het is het risico niet waard om de hondenriem af te doen tijdens uw dagelijkse wandeling. Er zijn speciale plekken waar je naartoe kunt gaan, zoals hondenparken en veilige gebieden om de hond los te laten. Bereid je hond daarop voor als je wilt genieten van wat vrije tijd, maar gebruik een hondenharnas van hoge kwaliteit en lijn voor je dagelijkse wandelingen voor de veiligheid.

Dit bericht is geschreven in News op .