Veiligheid op het water dat verder gaat dan alleen goed opletten

Gelukkig zal in de meeste gevallen jouw hond in de buurt van water niet moe, bang of buiten bewustzijn zijn. De kans is echter wél groot dat jij en je huisdier veel plezier hebben zonder problemen. Er zijn enkele zaken waar je op moet letten, die weinig te maken hebben met of je hond een goede zwemmer is of niet.

Honden en kinderen in het water

EzyDog hondenzwemvest  als je de familie meeneemt naar het meer of het strand, en je hond en kinderen willen graag zwemmen, zorg er dan voor dat ze niet te dicht bij elkaar zwemmen. Je hond kan een kind zonder slechte bedoeling krabben door gewoon te peddelen. Zorg ervoor dat uw kinderen ook eigen drijfmiddelen dragen tijdens het zwemmen in de buurt van de hond. Een plotselinge kras of klauw zou een kind door kunnen schrikken en problemen veroorzaken. Nauwlettend toekijken is fundamenteel wanneer ze samen spelen is belangrijk.

Zorg er ook voor dat uw hond voldoende te drinken krijgt en niet te lang in het water blijft. Een hond in diepe wateren maakt het niet mogelijk dat je hond kan staan om uit te rusten, hierdoor kan de hond snel moe worden van het blijvend bewegen. Bied je hond voldoende te drinken aan. Jouw viervoeter kan snel uitgedroogd raken door de inspanning, vooral op een warme dag.

Door veel zoet water aan te bieden, kun je voorkomen dat jouw hond water drinkt dat dingen bevat die diarree en overgeven kunnen veroorzaken. Zowel gechloreerd water als stilstaand water kunnen ziektes veroorzaken, dus breng vanuit huis een fles bron- of kraanwater mee.

Een zwemvest is de eerste stap

Los van het gebruik van een reddingsvest, kun je ervoor zorgen dat je hond genoeg rust en water krijgt gedurende de dag. Zo kun je er ook rekening mee houden dat jouw hond andere zorg nodig heeft buiten het water. Water dat in de oren zit kan oorinfecties veroorzaken en af ​​en toe kan de huid van een hond geïrriteerd raken door het zwemmen. Sommige waterorganismen kunnen microscopische parasieten bevatten die honden kunnen treffen.

Behandeld zwemwater is meestal vrij steriel, maar meren, beken en andere watermassa's kunnen uw huisdier blootstellen aan parasieten zoals leptospirose, die zich van hond tot mens kunnen verspreiden en beide erg ziek kunnen maken. Een jaarlijkse vaccinatie kan uw huisdier daar tegen beschermen en andere soortgelijke maatregelen kunnen worden genomen om andere door water overgedragen ziekten te voorkomen.

Dit bericht is geschreven in News op .