Uitrusting voor het hardlopen met uw hond.

Voordat je op stap gaat met je hond is het aan te raden voorafgaand langs te gaan bij je dierenarts om te checken of je hond fysiek in orde is om hard te lopen. Voor honden onder de 12 maanden is hardlopen überhaupt niet aan te raden (18 maanden voor grotere rassen.)

Hondenuitrusting – De belangrijke vragen:

Voordat het tijd is om te kijken naar specifieke uitrusting. Moet je samen met je hond een aantal dingen overwegen.

  1. Halsband of Harnas? Wanneer je elke dag gebruikt maakt van zowel een harnas of halsband wilt u natuurlijk zeker weten dat het voor uw hond comfortabel is. Om een keuze tussen deze twee te kunnen maken moet u zichzelf afvragen hoeveel fysieke controle benodigd is om een rondje te kunnen lopen. Als je hond zich goed gedraagt en goed luistert is een halsband de perfecte keuze. Zo niet, is het misschien handiger om een harnas te kiezen om net een stuk meer controle te hebben.
  2. Handsfree hondenriem of niet? Ook dit hangt weer af van de mate waarin je hond luistert en zich kan gedragen. Op het moment dat de viervoeter alle kanten op rent en niet gehoorzaamd kan het erg gevaarlijk zijn om hard te lopen met een handsfree hondenriem.  Het is dus een keuze die je moet maken aan de hand van het gedrag van je hond, waarbij een handsfree hondenriem alleen geschikt is voor hele gehoorzame honden.

En nu door na de specifieke uitrustingen!

Hardloop hondenharnas:

Standaard hardloopharnas: Quick fit Harnas is ontworpen om het support en controle van een harnas te geven met het comfort van een halsband.

High-control hardloop hondenharnas: Het chestplate harnas zorgt voor de ultieme controle en comfort voor de honden die iets meer trekken dan normaal. Het harnas is zeer verstelbaar en past zich aan op de borst van je hond, zodat het geen zeer gaat doen. De harnas blijf ook ten alle tijden recht zitten en verschuift niet, voor extra controle en comfort.

*Alle Ezydog harnassen zijn gemaakt met een reflecterende band voor veilig gebruik in het donker.

Hardloop hondenhalsbanden:

Alledaagse hardloop halsband: De Neo en Neo Wide (voor grotere honden) zijn perfect voor het dagelijks gebruik en tevens goed te gebruiken tijdens het hardlopen. Gemaakt met Neoprene (wetsuit materiaal) and versterkt met een zware nylon band. De halsband is waterproof, makkelijk schoon te maken en houdt hondengeuren niet vast. Wat ervoor zorgt dat dit een perfecte hybride halsband is om te gebruiken tijdens het hardlopen.

Extra veilige hardloop hondenhalsband: De Double Up Halsband is een uitstekende keuze als je een grote hond hebt met een verleden in het breken van halsbanden.

De dubbele roestvrijstalen D-ringen zorgen ervoor dat de halsband twee keer zo sterk en veilig is als een traditionele halsband. Hardlopen met een (grotere) hond is dus zeer aan te raden met de Double Up Halsband.

Hardloop halsband om trekken te voorkomen: De Checkmate Halsband zorgt voor aanzienlijk meer controle en verminderd de kans op stikken bij je hond. Ook zorgt de halsband ervoor dat je viervoeter niet uit de halsband kan ontsnappen. Wanneer de Checkmate halsband goed afgesteld is op de hals van je hond, zal deze comfortabel losjes en onopgemerkt blijven zitten.

* Alle Ezydog halsbanden zijn gemaakt met een reflecterende band voor veilig gebruik in het donker.

 

Hardloop hondenriemen:

Alledaagse hardloop hondenriem: De Cujo Shock absorberende riem was het eerste product van EzyDog en de originele shock absorberende hondenriem.

Het stevige wakeboard anti-slip handvat en korte lengte van de riem zijn zo gemaakt dat ze zorgen voor de maximale controle en het meeste comfort, voor zowel je hond als voor jou.

Hierdoor is de Cujo Shock een goede mix tussen een hondenriem voor dagelijks gebruik en om mee hard te lopen.

Hardloop hondenriem tegen trekken: De Zero Shock hondenriem is de beste optie voor een hond die consequent trekt. Of wanneer je bezig bent met trainen van je viervoeter in ren -en loop oefeningen.

Deze hondenriem zorgt voor een drastische vermindering in het trekgevoel dat sommige riemen kunnen geven. Hierdoor is deze Zero Shock hondenriem perfect voor zowel trainingen als hardloop uitjes.

Hybride Traditionele/handsfree hardloop hondenriem: De Handy Riem past als een handschoen om je hand om je het gevoel van een handsfree hondenriem te geven. Het volledig verstelbare handschoengedeelte past om elke hand en maak je gemakkelijk vast aan elk soort riem.

Perfect dus voor het hardlopen wanneer het nodig is om gebruik te maken van je handen.

Handsfree hardloop hondenriem: De Road runner hondenriem is de ultieme keuze voor goedgetrainde honden. De riem maakt het mogelijk om vast te maken aan je riem. Waardoor je hond handsfree uitgelaten kan worden en je een perfecte vorm kan aanhouden tijdens het hardlopen.

 

Hardloop accessoires:

Adventure Hondenlamp: Voor extra zichtbaarheid in het donker. Waterproof voor gebruik in slechte weersomstandigheden.

Snakpak Go Snoeptas: Makkelijk toegang tot hondensnoepjes in een handige heuptas. Beschikt ook over een compartiment voor poepzakjes en voor sleutels/portemonnees etc.

Doo Bag: Riem accessoire voor de opslag van poepzakjes.

Foldabowl: Een opvouwbare kom ideaal voor wanneer je onderweg bent.

Element Jas: Een hondenjas van lichtgewicht ideaal voor elk seizoen.

De tijd, training en spullen die je investeert om van je hond een hardloop trainingspartner te maken zullen veel invloed hebben op het succes. Want wat is beter dan een trainingsmaatje die altijd klaar is om te gaan, je overal volgt en nooit zeurt over het pad dat je beloopt!

 

Dit bericht is geschreven in News op .