Handige tips om trekken aan de hondenriem af te leren

Als je wilt afleren dat je hond trekt tijdens het wandelen, dan neemt dit tijd en geduld in beslag. Je kunt dit proces versnellen door het gebruik van de juiste hondenuitrusting. Veel hondeneigenaren gebruiken een reguliere halsband en een eenvoudige riem om hun honden dingen aan te leren. Hoewel het mogelijk is om het op deze manier te doen, kunnen hulpmiddelen de hondentraining eenvoudiger maken.

Een borsttuig tegen het trekken

​​Een hondenharnas zoals de hondenborstplaat van Ezydog heeft een borstplaat dat zowel een borstriem alsmede een buikriem bevat. Harnassen die op deze manier zijn ontworpen worden vaak een anti-trek hondentuig genoemd. Een hondenharnas weerhoudt een hond niet van trekken, maar voelt de hond wel een andere impact op het trekken. In plaats van de druk rond de nek, voelt de hond de druk op de borst. Een borsttuig helpt de kracht van het trekken gelijkmatiger te verspreiden. De druk op de borst is een stabieler en minder agressief gevoel. Dit kan voor de hond comfortabeler aanvoelen.

Dit type harnas geeft je als hondeneigenaar meer controle over de acties van je hond.  Een ideale situatie is één waar je de hond geen halt hoeft toe te roepen wanneer het vooruit wilt lopen. Met de extra controle dat een borsttuig biedt, kun je de hond gemakkelijker naar je toetrekken en hem daar houden. Dankzij de comfortabele pasvorm van dit type hondenharnas is het gemakkelijker om dit te doen zonder dat je de hond hiermee belast.

Een schokabsorberende hondenriem

Als je met een hond te maken hebt die trekt, maakt het wandelen met de hond niet alleen intensiever, maar ook blessuregevoeliger. Door het plotse getrek kun je jouw schouder, rug en arm bezeren. Dit geldt vooral als de hond groot en zwaar is. Het gebruik van EzyDog's schokabsorberende hondenriem kan een hulpmiddel zijn om de trekbewegingen op te vangen. Het handvat is ontworpen voor een stevige grip die uw hand niet zal vermoeien. Sterker nog, de lijn zelf is gemaakt van materiaal dat uw hond extra bewegingsvrijheid meegeeft dat elke harde trek of ruk absorbeert.

Je kunt de schokabsorberende hondenriem in verschillende maten krijgen, om kleinere honden of grote honden meer vrijheid te geven, of om honden die hard trekken dichtbij je te houden.

Met deze hondenlijn leer je je hond om aan een losse lijn te lopen. Dit is een goede eerste stap om te voorkomen dat uw hond wegrent bij een loslopende lijn door het gevoel van vrijheid.

Dit bericht is geschreven in News op .