Een effectieve zindelijkheidstraining voor de hond

Wanneer je een nieuwe puppy in huis neemt is het natuurlijk logisch dat je zoveel mogelijk tijd met hem of haar wil besteden.

Laat dit je alleen niet afleiden van het feit dat het belangrijk is om met je puppy direct aan de slag te gaan met een zindelijkheidstraining.

Een van de makkelijkste manieren om te beginnen met de training van je puppy is het gebruiken van een bench.

Dit komt omdat je hiermee de puppy afleert zichzelf te ontlasten wanneer het maar uitkomt.  Uiteraard moet de puppy ook zijn gang kunnen gaan, neem hem daarom regelmatig mee naar buiten met een riem of een harnas.

In essentie is het zo dat je de puppy wanneer niemand oplet beter in de bench kan stoppen. Aangezien de vrijheid die je de puppy anders geeft zorgt voor de onregelmatige ontlasting op elke denkbare plek. Dit gedrag willen we natuurlijk snel afleren.

De gedachte achter de kleine ruimte (bench) is dat honden een natuurlijk instinct hebben om kleine ruimtes waarin ze verblijven schoon te houden. Het is natuurlijk begrijpelijk dat het tegen je gevoel in gaat om de puppy zo in een bench te laten. Toch zal je er achteraf heel blij mee zijn wanneer de puppy niet meer overal in het huis sporen achter laat en zindelijk is.

Consistentie is de sleutel tot de juiste zindelijkheidstraining.

Een juiste combinatie tussen tijd in de bench en de puppy vaak naar buiten laten zorgt ervoor dat het zindelijkheidsproces sneller gaat. Ook wanneer je puppy niet naar buiten lijkt te hoeven, is het toch handig dit wel te doen. Je zult namelijk na enige tijd zien dat ze van elk buitenmoment gebruik zullen maken.

Ook zorgt dit proces ervoor dat je buiten kan spelen met je puppy en jullie een sterke band kunnen opbouwen. Als je te lang wacht met naar buiten gaan is de kans groter dat de puppy zich binnen zal ontlasten, let hier dus op.

Wanneer de puppy thuis buiten de bench is raden wij aan te letten op signalen als rondjes lopen, snuffelen en pogingen tot ontsnappen. Dit kan als snel wijzen op het feit dat de puppy naar buiten moet en je moet dit snel zien te herkennen.

Buitentraining

Ook wanneer je een grote tuin hebt met een hek eromheen raden wij iedereen aan mee naar buiten te gaan met de puppy.

Dit zorgt ervoor dat je kan controleren of de puppy wel of niet ontlast en je kan er al voor zorgen dat de puppy went aan een ketting. Waardoor uitlaten met een ketting in de toekomst geen probleem zal zijn.

Vrees niet wanneer je merkt dat de zindelijkheidstraining langer duurt dan “normaal”, geen enkele hond is identiek en dit kan dus in elk geval anders zijn.

Wees geduldig en consistent en uiteindelijk zal je merken dat je hond in nood alleen nog maar naar buiten wil.

Dit bericht is geschreven in News op .