De juiste zwemvest voor kleine honden

De meeste honden doen niks liever dan de dag besteden met jou. Als is het nu gaat om een actieve wandeling, spelen in het park of varen en zwemmen. Sommige hondenrassen kunnen echter minder goed zwemmen en is veiligheid d.m.v. zwemvest zeker geen overbodig luxe. Zelfs honden die wel goed kunnen zwemmen, kunnen in water verrast worden door vermoeidheid, ouderdom of een slechte weerstand. Voor kleine hondenrassen is het soms lastig om een passende reddingsvest te vinden. Het is belangrijk om niet te lang te wachten met het vinden van een geschikte zwemvest voor de kleine hond.

Kleine hondenrassen vereisen een goed passende uitrusting

Vanwege het kleine postuur, is het extra riskant om een normaal formaat reddingsvest om te doen. Dit geldt niet alleen voor honden, dit is ook voor mensen relevant. Een kind of een klein persoon kunnen makkelijk uit een zwemvest glippen. Dus onthoud dat een te groot zwemvest makkelijker kan wegglippen en wegdrijven, waardoor de reddingsvest zijn functie verliest.

Het is belangrijk om een reddingsvest te vinden dat speciaal ontworpen is voor de hond. Zelfs een kleine zwemvest moet verstelbaar zijn om aan te passen aan het formaat van de hond. Kleine honden komen in verschillende soorten en maten, waardoor een verstelbare zwemvest des te belangrijker wordt. Er bestaat namelijk niet iets als een “one-size fits all” reddingsvest. Een zwemvest dat te los of te strak zit, komt de veiligheid niet ten goede.

Als je hond extra klein is en de riemen zijn niet aanpasbaar, dan is het simpelweg onvoldoende veilig. De reddingsvest kan dan te gemakkelijk uit gaan. Als de riemen te strak zijn aangetrokken, dan kan het voor de hond zeer ongemakkelijk aanvoelen wat kan leiden tot paniek. Paniek is een gemoedstoestand dat contraproductief is in het geval van een gevaarlijke situatie waarbij de hond per ongeluk of onopgemerkt in het water terecht komt.

Een hondenleven vereist veiligheid eerst

Bij het zoeken van een geschikte hondenvest, let op materiaal dat comfortabel is en goed aanpasbaar is. De reddingsvest moet een ring of aanknoping hebben waar een hondenriem aan vast gemaakt kan worden. Vermijd plastic ringen die makkelijk scheuren of breken.

Let ook op de aanwezigheid van een stevig handvat waar een hond makkelijk mee kan worden opgetild of mee uit het water kan worden gevist. Dit geeft een extra gevoel van veiligheid. Een bevestiging aan de bovenkant maakt het mogelijk om het gewicht te verdelen wanneer de hond wordt opgetild. In tegenstelling tot een hond vastpakken aan de beide kanten, waardoor de hond kan gaan spartelen. Dit maakt het moeilijker om grip te houden en de hond veilig uit het water te trekken.

Dit bericht is geschreven in News op .